Potrava

Domácí bagety

Domácí bagety (3 ks)

Postup

1. Smíchám suroviny na těsto Smíchám:
- mouku
- vodu
- droždí
- sůl
- cukr
- olej
2 min
2. Důkladně těsto uhnětu - Těsto by mělo být hladké 5 min
3. Vytvaruju bochánky - Vytvaruju z těsta 3 bochánky do tvaru baget
- Každou bagetu šikmo pořežu a potřu vejcem
- Posolím hrubozrnou solí
2 min
4. Nechám kynout - Pod utěrkou v teple 30 min
5. Peču v troubě na 200 °C - Dozlatova 15 min
54 min

Suroviny

Droždí 13 g
Mouka polohrubá 600 g
Vejce 1 ks
Cukr krystal 0.5 lžička
Sůl 0.5 lžička
Sůl hrubozrnná 10 lžička
Olej řepkový 15 ml
Voda 300 ml