Potrava

Potrava

Domácí rohlíky (16 ks)

Postup

1. Rozmíchám ve sklenici kvásek - droždí
- cukr
- teplá voda
20 sek
2. Smíchám v míse suroviny na těsto a přileju kvásek Do velké mísy:
- mouka
- máslo
- sůl
- kvásek
1 min
3. Nechám suroviny odležet - pod utěrkou a v teple 15 min
4. Uhnětu těsto - dohladka 5 min
5. Nechám těsto kynout - pod utěrkou a v teple 1 hod
6. Rozdělím těsto na 4 části - s válečkem vytvořím 4 kulaté placky 2 min
7. Každou placku rozčtvrtím - Tím vznikne celkem 16 "trojúhelníčků" 1 min
8. Vytvořím rohlíčky - Jednotlivé kousky zaroluji, aby vznikly rohlíčky
- Nevadí když bude každej trochu jinej
- Nakladu je na plech (spíš na 2 plechy)
0 sek
9. Rohlíky pomažu a posypu - Rohlíky pomažu (směs: mléko s vejcem)
- A posypu mákem
1 min
10. Peču v troubě na 200 °C - V rozehřáté troubě peču rohlíky dozlatova
- Ke konci pečení můžu na 30 sekund zapnout "grill"
10 min
1 hod 35 min

Suroviny

Droždí 10 g
Máslo 60 g
Mouka hladká 500 g
Vejce 1 ks
Cukr krystal 1 lžička
Mák 10 lžička
Sůl 2 lžička
Mléko polotučné 200 ml
Voda teplá 200 ml